Geniet van jouw inloopdouche

Een foto van een inloopdocuhe
Douches zijn er in alle mogelijke maten en formaten. Ze hebben hun plek veroverd naast het bad en bieden vaak voor kleinere badkamers een ideale uitweg. Je hebt de keuze tussen een douchecabine of inloopdouche, maar waarom zou je een inloopdouche kiezen? En waar moet je op letten?

 

Voor de afwerking van de wanden van een inloopdouche zien we heel veel glazen en transparante wanden. Dit creëert het effect dat de badkamer groter lijkt. Gezien de hardheid van het Belgisch leidingwater moet je wel uitkijken met kalksporen na verloop van tijd. Goed onderhoud is dan ook een vereiste!

Maar vooraleer je besluit een inloopdouche aan te schaffen, is het belangrijk na te gaan of dit wel realiseerbaar is in jouw badkamer. Technisch komt er heel wat bij kijken en ook de voor- en nadelen moeten goed afgewogen worden. Al deze aspecten bepalen de materiaalkeuze en het uiteindelijke resultaat.

Het hoogste punt van de afvoerbuis moet onder vloerniveau liggen. Bij nieuwbouwwoningen is dit geen probleem, maar bij renovaties vergt een inloopdouche plaatsen soms een creatieve oplossing. Zo kan je de badkamer volledig of gedeeltelijk op een sokkel plaatsen. Het maken van een waterdichte inloopdouche is technisch moeilijker dan het plaatsen van een douchecabine of douchebak.

Wat zijn de voordelen van een inloopdouche?

  • Rolstoelpatiënten of minder mobielen mensen kunnen zonder hinder douchen.
  • De douche is esthetisch mooi.
  • Het is een relatief goedkope oplossing.
  • Je creëert een open gevoel.

En de nadelen…

  • Er is een grotere kans op waterdoorsijpeling. En dit is moeilijk op te lossen.
  • Water in de badkamer bij een verkeerde positionering van de afvoer. Voorzie zeker voldoende ruimte in de badkamer.
  • De voegen kunnen verkleuren en vuil worden. Koop dus waterafstotend en kwalitatief voegwerk.

Eenmaal je gekozen hebt welk type douche je zal installeren, zijn er nog heel wat andere keuzes die volgen. Bijvoorbeeld welke meubels je in de badkamer zal plaatsen? Lees er alles over in dit artikel!

Meer tips? Meer info?

Raadpleeg onze gratis gids !

GERELATEERDE ARTIKELS

Is jouw huis klaar voor de herfst?

Is jouw woning klaar voor de herfst? Een afbeelding van herfstbladeren.

September is begonnen, de herfst is dus niet veraf. En de komst van de herfst betekent voorbereidingen aan je huis. Maar waar moet je juist op letten? Met deze tips is jouw woning klaar om […]

Lees meer ...

Hebt u recht op een premie voor een zonneboiler of warmtepomp?

Dankzij een zonneboiler, zonnepanelen of warmtepomp hebt u in 2018 al heel wat geld kunnen besparen. Het is al enkele weken hoogzomer en we genieten van uitzonderlijk veel zon. In dit artikel bekijken we of […]

Lees meer ...

Zwembad: monoblok, bouwkundige zwembaden of zwemvijver

Zwembad: Een foto van een zwemvijver in de zomer.

Een zwembad is de oplossing voor wie wil zwemmen in eigen tuin. Er bestaan verschillende mogelijkheden: een klassiek zwembad, een zwemvijver of een mix van beide types. Heel wat mensen dromen ervan een zwembad te […]

Lees meer ...

NEEM DE JUISTE BESLISSINGEN BIJ UW (VER)BOUWPROJECT !

Vraag via deze website uw wegwijzer voor alle nog te nemen (ver)bouwbeslissingen.

Contact

Pin It on Pinterest

Share This