Hebt u recht op een premie voor een zonneboiler of warmtepomp?

AdobeStock_57014532
Dankzij een zonneboiler, zonnepanelen of warmtepomp hebt u in 2018 al heel wat geld kunnen besparen. Het is al enkele weken hoogzomer en we genieten van uitzonderlijk veel zon. In dit artikel bekijken we of u recht hebt op een premie voor een zonneboiler.

 

Wanneer u een zonneboiler of zonnecollector plaatst, kan u aanspraak maken op verschillende premies. Zo zijn er premies van de gemeente of de provincie of van de netbeheerder. Wilt u meer te weten komen over de werking van een zonneboiler of de prijs van een warmtepomp? Vraag dan uw gratis gids Mijn Bouw en Renovatie en ontdek er alles over.

Premie van een netbeheerder

Een warmtepomp is een alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie. Het is milieuvriendelijk, want de pomp haalt via een compressor warmte uit het water, de grond of de lucht. Indien u een warmtepomp laat plaatsen door een gecertifieerd aannemer kan u een premie krijgen van uw netbeheerder. Hiervoor moet u wel contact opnemen met uw elektriciteitsnetbeheerder en –installateur voor de plaatsing..

Verbeteringspremie

Als uw woning minstens 25 jaar oud is, komt u ook in aanmerking voor een verbeteringspremie. Dit is een premie voor specifieke verbeteringswerken of renovaties aan de woning. U heeft recht op deze premie als u werken uitvoert aan uw woning. Het dak, het buitenschrijnwerk, de elektriciteit, de verwarming, het sanitair, de gevel, komen allen in aanmerking. Maar ook vochtbestrijding of uitbreidingswerken zijn mogelijk. U hebt wel enkel recht op deze premie indien uw gezin een inkomen heeft van maximaal 30.640 €.

Premie van de gemeente of provincie

De kans is groot dat u via uw gemeente of provincie een premie of subsidie kan krijgen voor de plaatsing van een zonneboiler of zonnecollector. Op de website energiesparen.be kan u via een zoekmodule te weten komen waarop u recht heeft.

Zonnepanelen plaatsen

Wilt u meer te weten komen over zonnepanelen? Wat is de prijs van zonnepanelen?  Is uw woning geschikt voor zonnepanelen? Welke type zonnepaneel kiest u? Ontdek het in het artikel over zonnepanelen.

Meer tips? Meer info?

Raadpleeg onze gratis gids !

GERELATEERDE ARTIKELS

Is jouw huis klaar voor de herfst?

Is jouw woning klaar voor de herfst? Een afbeelding van herfstbladeren.

September is begonnen, de herfst is dus niet veraf. En de komst van de herfst betekent voorbereidingen aan je huis. Maar waar moet je juist op letten? Met deze tips is jouw woning klaar om […]

Lees meer ...

Hebt u recht op een premie voor een zonneboiler of warmtepomp?

Dankzij een zonneboiler, zonnepanelen of warmtepomp hebt u in 2018 al heel wat geld kunnen besparen. Het is al enkele weken hoogzomer en we genieten van uitzonderlijk veel zon. In dit artikel bekijken we of […]

Lees meer ...

Zwembad: monoblok, bouwkundige zwembaden of zwemvijver

Zwembad: Een foto van een zwemvijver in de zomer.

Een zwembad is de oplossing voor wie wil zwemmen in eigen tuin. Er bestaan verschillende mogelijkheden: een klassiek zwembad, een zwemvijver of een mix van beide types. Heel wat mensen dromen ervan een zwembad te […]

Lees meer ...

NEEM DE JUISTE BESLISSINGEN BIJ UW (VER)BOUWPROJECT !

Vraag via deze website uw wegwijzer voor alle nog te nemen (ver)bouwbeslissingen.

Contact

Pin It on Pinterest

Share This