Het is het ideale moment om te bouwen of te renoveren!

Je kan een extra financiële buffer inbouwen dankzij de hervorming van de registratierechten en je wordt tegelijk beter beschermd.
Je kan een extra financiële buffer inbouwen dankzij de hervorming van de registratierechten en je wordt tegelijk beter beschermd.

 

De hervorming van de registratierechten is in Wallonië en Brussel al een feit sinds begin dit jaar. Vlaanderen plant de hervorming voor deze zomer. De hervorming zal gezinnen meer financiële ademruimte schenken. Die buffer kan zelfs oplopen tot 14.000 € in Brussel en 10.000 € in Vlaanderen. Deze vrijgekomen budgetten maken het mogelijk om o.a. energiezuinige renovatiewerkzaamheden te starten.

Vanaf 1 juli zal je ook beter beschermd zijn, want dan moet de aannemer zich laten verzekeren voor zijn tienjarige aansprakelijkheid voor risico’s verbonden aan de stabiliteit en soliditeit van het gebouw. Als (ver)bouwer speel je hier een belangrijke rol in. Je kan nu immers zelf op zoek gaan naar de meest kwaliteitsvolle aannemer. Je moet wel vóór de aanvang van de werkzaamheden een attest opvragen waaruit blijkt dat de aannemer verzekerd is.

Bovendien staat ook de rentevoeten nog steeds historisch laag . De Nationale Bank voorziet slechts een beperkte en geleidelijke stijging van de hypotheekrentevoeten (van ongeveer 2% tot 2,5%). En dit over de ganse periode 2018-2020.

Momenteel staan alle lichten dus op groen als je wil bouwen of  renoveren!

Lees zeker ook ons artikel over premies bij bouwen of renoveren!

Meer tips? Meer info?

Raadpleeg onze gratis gids !

GERELATEERDE ARTIKELS

Is jouw huis klaar voor de herfst?

Is jouw woning klaar voor de herfst? Een afbeelding van herfstbladeren.

September is begonnen, de herfst is dus niet veraf. En de komst van de herfst betekent voorbereidingen aan je huis. Maar waar moet je juist op letten? Met deze tips is jouw woning klaar om […]

Lees meer ...

Hebt u recht op een premie voor een zonneboiler of warmtepomp?

Dankzij een zonneboiler, zonnepanelen of warmtepomp hebt u in 2018 al heel wat geld kunnen besparen. Het is al enkele weken hoogzomer en we genieten van uitzonderlijk veel zon. In dit artikel bekijken we of […]

Lees meer ...

Zwembad: monoblok, bouwkundige zwembaden of zwemvijver

Zwembad: Een foto van een zwemvijver in de zomer.

Een zwembad is de oplossing voor wie wil zwemmen in eigen tuin. Er bestaan verschillende mogelijkheden: een klassiek zwembad, een zwemvijver of een mix van beide types. Heel wat mensen dromen ervan een zwembad te […]

Lees meer ...

NEEM DE JUISTE BESLISSINGEN BIJ UW (VER)BOUWPROJECT !

Vraag via deze website uw wegwijzer voor alle nog te nemen (ver)bouwbeslissingen.

Contact

Pin It on Pinterest

Share This