Een mooi tuinhuis. Waar moet je op letten?

Een afbeelding van een tuinhuis
Bij de aanschaf van een tuinhuis is het nodig goed na te denken over de functie ervan. Deze bepaalt immers de grootte en de inrichting. In dit artikel vind je enkele tuinhuistips om een geslaagd tuinhuis neer te zetten.

 

Kijk eerst en vooral na bij de dienst ruimtelijke ordening van de gemeente wat de eisen zijn rond het al dan niet aanvragen van een bouwaanvraag voor een losstaande constructie in de tuin. Deze is immers vereist voor grote constructies. Dit is elke constructie die een totale oppervlakte heeft die groter is dan 40 m². Het is dus mogelijk dat je een vergunning moet aanvragen voor de bouw van jouw tuinhuis.

Bij constructies onder die oppervlakte is er een gewone meldingsplicht. Dit houdt in dat je de gemeente op voorhand moet inlichten van je plannen. Je hoeft wel geen bouwvergunning aan te vragen.

Hou ook rekening met volgende zaken:

  • Past het tuinhuis bij de stijl van je woning?
  • Heb je elektriciteit of water nodig in je buitenhuis? Voorzie dan de nodige leidingen.
  • Een tuinhuis heeft een goede fundering nodig. Hou rekening met het gewicht van de constructie en de samenstelling van de grond.
  • Plaats je het tuinhuisje op een betonnen of op een houten vloer?
  • Is de vloer voldoende of volledig waterpas?

En waar moet je op letten bij de afwerking van je tuinhuis of buitenhuis? Welke houtsoort kies je best? Hoe kan je je het hout onderhouden en beschermen? Welke tips moet je onthouden bij de bouw? Deze kan je lezen in onze Gids. Vraag jouw gratis exemplaar aan! 

Ontdek hier wat een groen dak voor jou kan betekenen.

Meer tips? Meer info?

Raadpleeg onze gratis gids !

GERELATEERDE ARTIKELS

Is jouw huis klaar voor de herfst?

Is jouw woning klaar voor de herfst? Een afbeelding van herfstbladeren.

September is begonnen, de herfst is dus niet veraf. En de komst van de herfst betekent voorbereidingen aan je huis. Maar waar moet je juist op letten? Met deze tips is jouw woning klaar om […]

Lees meer ...

Hebt u recht op een premie voor een zonneboiler of warmtepomp?

Dankzij een zonneboiler, zonnepanelen of warmtepomp hebt u in 2018 al heel wat geld kunnen besparen. Het is al enkele weken hoogzomer en we genieten van uitzonderlijk veel zon. In dit artikel bekijken we of […]

Lees meer ...

Zwembad: monoblok, bouwkundige zwembaden of zwemvijver

Zwembad: Een foto van een zwemvijver in de zomer.

Een zwembad is de oplossing voor wie wil zwemmen in eigen tuin. Er bestaan verschillende mogelijkheden: een klassiek zwembad, een zwemvijver of een mix van beide types. Heel wat mensen dromen ervan een zwembad te […]

Lees meer ...

NEEM DE JUISTE BESLISSINGEN BIJ UW (VER)BOUWPROJECT !

Vraag via deze website uw wegwijzer voor alle nog te nemen (ver)bouwbeslissingen.

Contact

Pin It on Pinterest

Share This