Premies

Afbeelding van een modelhuis en bankbiljetten die premies voorstellen.
Als bouwer of verbouwer kan je genieten van heel wat premies. Vlaanderen heeft immers de ambitie om de woningen zuiniger maken op vlak van energie. Maar weet jij op welke premies je recht hebt?

 

Tegen 2020 wil Vlaanderen een energiezuinige woning voor iedere Vlaming. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Vraag zeker jouw gratis exemplaar van de gids Mijn Bouw en Renovatie voor nog maar tips!

Soorten premies

Deze website is bijzonder gebruiksvriendelijk. Je hoeft alleen je gemeente in te vullen, door te klikken, aan te geven welke werken je wil uitvoeren en wat het bedrag van de investering is. De site geeft je meteen aan hoeveel premies er zijn. In drie stappen en twee overzichten weet je meteen waar je aan toe bent. Zeker omdat deze premiezoeker zowel de federale, Vlaamse als lokale premies in één zoekmodule onderbrengt.

Energiebesparende premies kunnen immers van verschillende bronnen komen. Je netwerkbeheerder, de fiscus, de Vlaamse overheid, je gemeentebestuur en van je provinciebestuur bieden allen verschillende premies.

Ook VEA is een belangrijke speler in heel dit verhaal. Het Vlaams Energieagentschap geeft op de website www.energiesparen.be heel wat informatie vrij. Bezoek zeker deze site! Je kan er heel wat interessante informatie en brochures vinden. Onder andere over de energieprestatiecertificaten, zuinige energie, bouwen en verbouwen, enz.

Bel 1700

Ten slotte is er ook het telefoonnummer 1700 waar je terecht kunt. Tijdens de kantooruren krijg je hier informatie over premies in je gemeente. Maar ook voor de bestelling van publicaties en met vragen over de besparing van energie kan je hier terecht.

Premies van je netbeheerder

De Vlaamse netbeheerders Eandis en Infrax moeten de besparing van energie stimuleren. Dit doen ze onder andere door een aantal maatregelen financieel te ondersteunen. Ze geven steeds dezelfde premies en de voorwaarden zijn overal identiek.

Allereerst moet je nagaan wie je netbeheerder is in jouw gemeente. Een overzicht daarvan vind je in de brochure die je kan downloaden op de website www.energiesparen.be. De premieaanvraag en de bijlagen moeten uiterlijk twaalf maanden na de factuurdatum bij de netbeheerder zijn. Let wel, onvolledige dossiers kunnen niet verwerkt worden.

Met een goede vloerisolatie kan je al heel wat energie besparen. Lees zeker ons artikel over het belang van een goede vloerisolatie.

Een handige en duidelijke website helpt je prima op weg naar mogelijke premies en belastingvoordelen: www.premiezoeker.be.

Meer tips? Meer info?

Raadpleeg onze gratis gids !

GERELATEERDE ARTIKELS

Is jouw huis klaar voor de herfst?

Is jouw woning klaar voor de herfst? Een afbeelding van herfstbladeren.

September is begonnen, de herfst is dus niet veraf. En de komst van de herfst betekent voorbereidingen aan je huis. Maar waar moet je juist op letten? Met deze tips is jouw woning klaar om […]

Lees meer ...

Hebt u recht op een premie voor een zonneboiler of warmtepomp?

Dankzij een zonneboiler, zonnepanelen of warmtepomp hebt u in 2018 al heel wat geld kunnen besparen. Het is al enkele weken hoogzomer en we genieten van uitzonderlijk veel zon. In dit artikel bekijken we of […]

Lees meer ...

Zwembad: monoblok, bouwkundige zwembaden of zwemvijver

Zwembad: Een foto van een zwemvijver in de zomer.

Een zwembad is de oplossing voor wie wil zwemmen in eigen tuin. Er bestaan verschillende mogelijkheden: een klassiek zwembad, een zwemvijver of een mix van beide types. Heel wat mensen dromen ervan een zwembad te […]

Lees meer ...

NEEM DE JUISTE BESLISSINGEN BIJ UW (VER)BOUWPROJECT !

Vraag via deze website uw wegwijzer voor alle nog te nemen (ver)bouwbeslissingen.

Contact

Pin It on Pinterest

Share This